top of page
8523 (002).JPG

Over Groen Licht

ecologisch hovenier arjen faber


 

Arjen heeft een groot deel van zijn werkzame leven als orthopedagoog in het onderwijs gewerkt. Vanaf 2022 is hij een nieuwe weg ingeslagen. Hij is gestart met de tweejarige opleiding 'ecologisch hovenier van Terranext en heeft deze inmiddels succesvol afgerond.  

Arjen is al van kinds af aan bezig met tuinieren.  Hij experimenteert in zijn eigen tuin doorlopend en heeft deze de afgelopen jaren stapje voor stapje getransformeerd tot een ecologische tuin met stapelmuren, een vijver, bloemenweide en een natuurlijke moestuin. Er zijn veel inheemse planten tussen de voordien vooral aanwezige exoten geplant en het is leuk om te zien hoe die samen mooie combinaties in de borders vormen.  Door een andere inrichting en door ander beheer is de biodiversiteit in de tuin merkbaar toegenomen. 

Nieuwsgierig geworden?  Kom langs!

paddenstoelen in een heksenkring onder eikenbomen
een bij die zich tegoed doet aan de nectar van kaasjeskruid

Groen Licht is  het ecologisch hoveniersbedrijf van Arjen Faber.  Arjen gelooft dat een natuurlijke omgeving bijdraagt aan de gezondheid en het levensgeluk van mensen en aan bewustwording van onze verbondenheid met de natuur. Hij heeft Groen Licht opgericht vanuit passie voor groene, natuurrijke tuinen en de behoefte om een bijdrage te leveren aan het behoud van een gezonde, groene wereld. Biodiversiteit speelt daarin een cruciale rol.

Anderen over Groen Licht

Onze mooie wilde tuin kon wel wat liefde gebruiken. Arjen heeft onze tuin grondig onder handen genomen en vanaf de bodem weer opgewerkt tot een echte gezonde wilde tuin. Arjen z’n expertise van de grond en welke inheemse planten daar het meest op hun plek zijn heeft er voor gezorgd dat onze tuin er weer prachtig bij staat. Arjen heeft geluisterd naar onze wensen, hij denkt mee, studeert een tijdje op een oplossing en deelt deze weer met ons. Een hele fijne samenwerking dus en een frisse wind in “hoveniersland”.

 

Joris  -  november 2023

 

Recent heb ik samen gewerkt met Arjen omdat ik opzoek was naar een bedrijf die mijn droom ‘een zwemvijver voor mens en dier’ kon waarmaken. Arjen tekende een super mooie schets, had goede en waardevolle tips en een fijne communicatie. Zonder Groen Licht was mijn vijver nooit zo mooi en waardevol voor mens en dier geworden. Ik kan het iedereen aanraden die meer groen en biodiversiteit wil voor in/rondom zijn tuin! 🍃💦

• blijedierenboel.nl  - oktober 2023

aanleg van een natuurlijke zwempoel voor paarden
bottom of page