top of page
vijver wix.jpg

Ontwerpen en aanleggen

Leven in de tuin begint met visie 

Ecologisch tuinontwerp

In onze ecologische tuinontwerpen staat biodiversiteit centraal. Dit kan een ontwerp voor een siertuin, voedselbos, een natuurlijke moestuin of een combinatie ervan zijn. We streven ernaar om een mooie, gezonde en diverse leefomgeving te creëren voor planten, dieren en mensen.  Door het gebruik van inheemse planten en bloemen trekken we bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat zorgt voor een levendige tuin.  Het gebruik van bessendragende struiken lokt vogels naar de tuin en bomen zorgen voor verkoeling. Door het creëren van een gezonde bodem, (her)gebruik van natuurlijke materialen en het toepassen van waterbesparende technieken wordt een duurzame en klimaatbestendige tuin gerealiseerd.

Nieuwsgierig welke elementen wij graag een plek geven in de tuin? 

insecten op inheemse bloemen

Ontwerpproces

aanleg natuurlijke moestuin

We maken in afstemming met jouw wensen een ontwerp voor jouw tuin.  Het ontwerp wordt met de hand en op schaal getekend en geeft een goede indruk van de invulling van de ruimte en de aanwezige elementen daarin.  

Het beplantingsplan is een apart onderdeel van het tuinontwerp.  Wij gebruiken alleen sterke planten die passen bij de omstandigheden van jouw tuin (grondsoort, hoeveelheid licht).  Ook hebben de door ons geselecteerde planten ecologische waarde.  Ze bieden niet alleen iets moois of waardevols voor jou maar ook voor insecten en vogels in je tuin. 

 

Aanleg

Wij leggen de tuin graag samen met jou aan.  Want meehelpen creëert niet alleen verbondenheid met je tuin, het is ook nog eens hardstikke leuk om te doen. Bovendien biedt het kans om van alles te leren over de planten die er in staan, wat je kunt doen om dieren naar je tuin toe te trekken en hoe je je tuin zelf goed kunt onderhouden.  

Wil je het liever van een afstandje bekijken of ontbreekt het je aan tijd?  Dan doen wij het werk natuurlijk graag voor je. 

aanleg moeraszone vijver
bottom of page